FORENINGSPORTAL Foreninger i Storhaug

Akks Stavanger

AKKS Stavanger- en idealistisk musikkorganisasjon som jobber for kjønnsbalanse i norsk musikk: leier ut øvingslokaler, har workshops, instrument- og bandkurs.

AKKS Stavanger - avdeling under den landsomfattende organisasjonen AKKS. AKKS opererer som rekrutterings aktør i nybegynner/amatør sjiktet innen næringskjeden rock&rytmisk musikk.
AKKS Stavanger er en idealistisk, medlemsbasert organisasjon. Som medlem får du en rekke fordeler, og støtter vårt arbeid for et mer inkluderende, spennende og likestilt musikkliv. Bli medlem og få: redusert pris på leie av våre øvingslokaler på Metropolis og Tou Lyd, også på våre instrument kurs og workshops, muligheten til økt liveerfaring/ konsert oppdrag på våre samarbeidspartneres scene, og diverse fordeler innen innspilling, CD-trykking, utstyr mm.
Vi har kurs- og workshoptilbud for nybegynnere og viderekomne av alle kjønn fra 8 år og opp, innen vokal, elektrisk og akustisk gitar, bass, trommer og band, i tillegg til UNG Arrangør festivalskole for unge arrangører, og en rekke andre samarbeidsprosjekter med mange av regionens musikkaktører.
Vi leverer undervisning og møteplasser med mange av Rogalands godt kjente, profesjonelle musikere og musik-folk innen booking, managment, låtskriving mm.
Vi er også involverte i prosjektet LOUD!, et leirkonsept for jenter, trans og ikke binære fra hele Norge. Det er både ukeslange overnattingsleirer om sommeren, helgelange workshops, og høst- og vinterferieleirer gjennom årene i de forskjellige AKKSavdelingsbyene. Her får de mulighet til å utforske musikk, instrumenter, låtskriving, innspillingsteknologi som instrument, bandsamspill og utvikle mestring og selvtillitt omgitt av kvinnelige, trans- og ikke-binære musikere, aktører og rollemodeller. Siden første leirår i 2013 har over 600 deltakere over hele norge spilt trommer, bass, gitar, vokal og keyboard, skrevet egne sanger, spilt inn, lært om lydteknikk og DJing og spilt i band. Mer info: www.loudcamp.com
Vi veileder UFLAKKS Stavanger, en arrangørgruppe betsående av mellom 6 og 20 ungdommer mellom 14 og 20 år. Disse arrangerer rusfrie konserter gjennom året med noen av Norges største artister. UFLAKKS samarbeider med konsertscener og arrangører over hele Rogaland, er opptatte av mangfoldig og kjønnsbalansert representasjon, og ønsker så godt det lar seg gjøre- å presentere lokale up-and-coming artister for det større nettverket i musikknorge ved å gi de muligheten til å stille som oppvarming.
I 2020 fikk vi også muligheten til å starte en Åpen Møteplass for ungdom. Dette prosjektet har fått navnet "snakks" og skjer hver tirsdag mellom 1400 og 1800 på Metropolis. Ungdommene som deltar kan være mellom 14 og 20 år, og kan komme og få gratis varm mat, henge med snille og trygge voksne, og delta i valgfrie, varierte, musikkrelaterte workshops om de så ønsker.
Medlemskap: 50,- per kalenderår Se www.akks.no/stavanger for medlemskap, påmelding til våre kurs og workshops, booking av øvingslokaler, og mer informasjon om oss som organisasjon.

Fritidsaktiviteter

94201914 /