FORENINGSPORTAL Foreninger i Storhaug

St. Johannes menighet

St. Johannes kirke er en menighet tilknyttet Den norske kirke, og ligger på enden av bybrua på Storhaug i Stavanger. I tillegg til søndagsgudstjenester har kirken mange andre aktiviteter for mennesker i alle aldre. Blant annet St. Johannessangerne, som er kor for forskjellige aldersgrupper, fra 1 år til voksne, middagstreff og ungdomsklubb.

St. Johannes kirke ligger på Storhaug i Stavanger, fra 1909. Det var Hans Jacob Sparre fra Kristiania (Oslo) som var arkitekt. Det var egentlig Hofflund & Kielland sitt utkast til kirke som vant en arkitektkonkurranse om kirkebygget, men det utkastet ble forkastet da det ble ansett for dyrt å bygge det.
Kirken bygget i pusset tegl, med utstrakt bruk av huggen granitt som artikulerende element - i sokkel, i dør- og vindusinnfatninger og som hjørnekvadre. Kirken er en langkirke, og bygningskroppen avsluttes av et kraftig og bredt tårn. Kirken har et nyromansk stiluttrykk med form- og flatebehandling preget av jugendstil. Altertavlen ble utført av Valentin Axel Kielland.

Fritidsaktiviteter

Fritidsklubber